Van den Berg trip USA

Een weergave van onze voorbereidingen en reis naar Amerika in april/mei 2008.

vrijdag 2 mei 2008

Miami

De wekker ging vandaag wederom vroeg, om 7 uur. Even bijkomen en douchen, daarna ontbijten in de lobby van het hotel waar het erg druk is, en we nauwelijks een tafel kunnen krijgen. Opruimen en koffers inpakken, we vertrekken zo naar Miami wat ongeveer 260 mile rijden is. Het is niet echt druk op de Florida turnpike (snelweg) en we kunnen dus lekker doorrijden. Onderweg even stoppen om te tanken en een Starbucks te halen, die we lekker meenemen voor in de auto. In de buurt van Miami wordt het wel druk op de weg, en rond 1 uur PM arriveren we in Miami. We parkeren eerst in een parkeergarage, want we willen eerst een tijdje rondkijken in Bayside Marketplace, een centrum om te shoppen en waar we een hapje eten.
Niels en Marit aaien nog een kleine krokodil en Niels houdt hem zelfs vast, wat hij heel leuk vindt.
We lopen nog wat rond aan de haven en zien een heleboel prachtige schepen daar, wat een geld gaat er hier rond zeg. Als je aan komt rijden zie je ook al prachtige huizen, Niels zegt dat het lijkt op het programma Cribs, waar je kunt rondkijken in huizen van beroemdheden. Je weet echt niet wat je ziet daar.
We merken op dat er een hardloopwedstrijd georganiseerd wordt en gaan terug naar de auto en naar ons hotel, omdat we anders de parkeergarage niet meer uit kunnen komen.
Dankzij de GPS in de auto hebben we Ocean Drive snel gevonden, het is erg druk en na een eindje rijden hebben we ons hotel, Colony hotel, gevonden.
Frank draait de auto vakkundig en parkeert voor het hotel waar we de koffers uitladen en de auto voor je wordt weggezet, echt lachen om mee te maken.
De kamer is niet groot maar ziet er wel heel leuk uit, mooi opgemaakte bedden in moderne stijl en een prachtig groot tv scherm.
Even opfrissen en dan een poosje naar het strand aan de overkant van de straat. Het waait er erg hard, maar het is wel een heerlijk strand met wit zand en blauw water.
Na een uurtje houden we het voor gezien en gaan we de stad in, de Ocean Drive verder aflopen en de winkels bekijken. Marit koopt een Ipod in de Apple store met een leuk gekleurd hoesje waar ze erg blij mee is.
We eten pizza en daarna lopen we nog wat rond, en komen langs Jerry's waar we willen ontbijten morgenochtend.
Terug naar het hotel daarna en Frank maakt nog een aantal foto's van de Ocean Drive, erg mooi om te zien al die kleuren en stijlen, en nog een drankje mee naar boven.
Dat was het weer voor vandaag, wordt morgen vervolgd.

1 opmerking:

Kees & Anja zei

Dear friends,

Leuk om jullie verhalen te lezen. jullie doen wel heel veel nieuwe indrukken op. Pas wel op met de krokodillen, want er was laatst een man.........

Wij hebben hier ook lekker een week vrij; Noordwijk, Corpus in Oegstgeest, bollenvelden, hoge Veluwe. Verder aan de schilderklus in en rond huis.
Nu folks leker blijven genieten!!

See you,

Anja, Kees, Esra, Kerwin & Lisa en