Van den Berg trip USA

Een weergave van onze voorbereidingen en reis naar Amerika in april/mei 2008.

zaterdag 3 mei 2008

Key West


Nadat we wederom vroeg uit de veren waren, zijn we lekker gaan ontbijten bij Jerry's (Tjeerd bedankt voor de tip!). Het was moeilijk een keuze te maken van de kaart, maar uiteindelijk kozen we allevier voor een all americain breakfast, bestaande uit roerei, spek, worstje en 2 pannenkoeken, met een heerlijk glas verse jus d orange erbij en koffie en thee. Nou, na zo'n ontbijt hoef je de hele dag niet meer te eten. Maar leuk en lekker was het wel.
Terug bij het hotel vragen we bij de receptie om onze auto te laten halen en wij halen de koffers van boven. Inladen en dan op weg naar Key West, zo'n 185 mile rijden. The Key's bestaan uit verschillende eilanden die verbonden zijn door bruggen, en dit is ook een weg die niet lekker opschiet met rijden maar waar je wel kan genieten van de omgeving, zo mooi dat je gewoon tussen de oceaan enerzijds en ook water anderzijds rijdt.
Om 2 uur PM arriveren we bij ons hotel Blue Marlin, we parkeren de auto en checken in.
Ondanks dat het nog geen tijd is om de kamer in te gaan is dat geen enkel probleem.
We hebben een prachtige grote kamer met koelkast, koffieapparaat, en een badkamer met nog een aparte wasgelegenheid ernaast, heerlijk om zo de ruimte te hebben.
Even bijkomen en koffers openen en dan heerlijk zwemmen in het mooie zwembad wat dit hotel heeft. Het weer werkt ook erg mee, het is 33 graden zien we op een meter.
Na het zwemmen lopen we naar het Most Southern Point waar we foto's maken, erg leuk om hier te zijn. Daarna naar het huis van Hemingway die hier op het eiland gewoond heeft. Als we terug gaan naar het hotel kopen we wat te drinken voor op de kamer.
Marit en Bianca zwemmen en zonnen nog even en de mannen kijken basketbal op tv en rusten even lekker uit, want dat is ook nodig in de vakantie.
Het is wel mooi hier op Key West en er hangt een hele relaxte sfeer, een soort hippiesfeer, en je mag hier, niet Amerika eigen, ook met een biertje op straat lopen waar de mensen ook veel gebruik van maken.
Op Mallory Square genieten we van de beroemde zonsondergang, prachtig om te zien en we vermaken ons daar met kijken naar straattheater, een heel apart wereldje zo.
Een hapje eten bij Cheeseburger Key West waar we een heerlijk tafeltje buiten krijgen toegewezen aan Duval Street, echt mazzel dus.
Duval Street is het uitgaans- en winkelgebied van Key West en erg leuk maar ook druk.
Hierna gaan we terug naar het hotel, we zijn erg moe van vandaag maar het was heel erg leuk om te kunnen zien en mee te mogen maken.
See you later!!!

Geen opmerkingen: