Van den Berg trip USA

Een weergave van onze voorbereidingen en reis naar Amerika in april/mei 2008.

maandag 5 mei 2008

The Everglades


Vanochtend opgestaan om 7 uur AM en douchen en aankleden, daarna ontbijten in de ontbijtruimte beneden. Het ziet er allemaal heerlijk uit, broodjes, sapjes, roerei en de beste cinnamon rolls die we hier hebben gegeten, warm met een heerlijke icing!
Om 9 uur zitten we in de auto richting de Everglades, waar we met een airboot de moerassen op willen om alligators te zien. Op de Tamiami Trail, de weg die door de Everglades heen loopt, kiezen we voor Coopertown, volgens Frank is dat wel een goede onderneming, dat heeft hij gelezen. Het ziet er leuk uit en we worden erg vriendelijk ontvangen. Het is nog erg rustig en we kunnen wat rondkijken bij de alligators die daar leven, voordat we de airboot in kunnen. Na een kwartiertje is het zover, we krijgen een beetje uitleg en watjes voor onze oren want de motor van de boot maakt een vreselijk hard lawaai. We beginnen rustig maar al snel gaat hij harder de moerassen in, echt gaaf om zo mee te maken. Na een poosje gaat hij langzamer en zien we een prachtig landschap en allerlei mooie planten en vogels en....alligators!! Wat een leuke ervaring, de gids legt van alles uit en we zien zowel kleine als grote alligators. De tocht duurt een kleine 3 kwartier en dan stappen we uit. Dan mogen we nog op de foto met een alligator in onze handen als we dat willen, en ja natuurlijk willen we dat wel, een heel gek idee om zo'n beest ineens in je handen te hebben maar wel ontzettend leuk!
Daarna schrijven we nog een reactie in het gastenboek en vertrekken we weer. Na een klein stukje rijden stoppen we weer bij Shark Valley, en huren we een fiets voor een tocht van 15 mile door de moerassen heen, en ook daar zien we weer veel krokodillen en fiets je er dus gewoon naast. Na ongeveer 6 mile fietsen in de bloedhitte stoppen we even om wat te drinken en te eten. We zetten de fietsen neer en wat zien we dan, er zit een megagrote alligator op het pad, je weet echt niet wat je ziet. Het beest blijft even zitten en vlucht dan toch maar veilig de bosjes in, wat wij niet erg vinden. Terugfietsen dan maar weer en het laatste stuk valt niet mee, we zijn best moe van het fietsen en de warmte en stappen daarna snel de auto in richting Outrigger Beach Resort, waar we aankomen om rond 4 uur PM na nog wat boodschappen te hebben gedaan bij de Publix. We checken in en zetten de koffers in de lift. Onze kamer, meer een soort appartement met koelkast, keuken en tafel om te eten en zitten, is echt groot met een prachtig uitzicht op de zee, de golf van Mexico. Een plaatje om te zien.
Even bijkomen en een poosje naar het strand, daarna een lekker cocktail halen bij de bar en eten bestellen beneden. We worden gebeld als het eten klaar is en eten het op in ons appartement. Daarna rijden Frank, Marit en ik nog naar de Publix om ontbijtspullen te halen voor morgenochtend want we hebben hier zelfs een oven in het appartement. Marit wil graag bisquits uit de oven en cinnamon rolls en we kopen nog wat fruit en sinaasappelsap. Moet gaan lukken toch!
Marit gaat daarna lekker slapen en Frank, Niels en ik zitten nog heerlijk op balkon.
Morgenochtend rustig aan doen en even lekker uitslapen en bijkomen van alle geweldige indrukken die we weer hebben opgedaan vandaag.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Lieve Bianca,Frank,Niels en Marit,het is zo leuk om jullie ervaringen te lezen en zeker omdat ik zelf ook ooit in Maimi en Key West ben geweest! Heel herkenbaar en grappig! Jullie genieten volop en het zal best weer wennen zijn straks hier in Holland! Bedankt voor jullie leuke verslagen en foto's!
Liefs van Albertine.

Tjeerd en Kiki zei

hey familie, zo te zien lukt het wel met jullie daar in het diepe zuiden. Tot woensdag, Tjeerd

rob en belinda zei

Lieve Bianca, Frank, Marit en Niels, wat heerlijk om te lezen wat jullie allemaal meemaken in Amerika. Wij hebben een beetje boel heimwee naar Leiden toe, we houden jullie op de hoogte.
Heel veel liefs
Rob, Belinda en Roosje
xxx