Van den Berg trip USA

Een weergave van onze voorbereidingen en reis naar Amerika in april/mei 2008.

woensdag 30 april 2008

Orlando en de parken

Orlanda heeft niet één park, nee dat zijn er mega veel. Disney met verschillende parken, SeaWorld, Universal Studios etc. etc. Te veel om op te noemen en te bekijken in een paar dagen.
De keus voor ons was voor vandaag niet zo heel moeilijk. Magic Kingdom, het land van Mickey Mouse, het traditionele park. Hetzelfde als in Californië en in Parijs, maar toch ook weer wat anders.
De dag begon vroeg, de wekker stond op 6.30AM. Douchen en ontbijten in het hotel. Dat ontbijt was niet al te bijzonder, een geroosterde boterham en een zelf gebakken wafel, melk met mueslï, dat was de keuze zo'n beetje.
Om acht uur reden we naar het park, Magic Kingdom, aankomst ongeveer kwart over acht. Parkeren, tickets kopen en met een monorail naar de ingang van het park. Om 9.00AM ging het park open, we moesten nog even wachten, maar toen konden we los.
We zijn gestart met de 'grote' attracties om de wachttijden te ontlopen. De eerste twee uur hebben we dan ook ontzettend veel gedaan, zonder al te veel wachten. Peter Pan, een attractie met Winnie the Pooh, Big Thunder Mountain en the Pirates of the Caribbean, Space Mountain, dit zijn toch meestal wel onze favorieten en dit hebben we vandaag in no time kunnen doen, echt super. Vanmiddag was het wel een stuk drukker en ook een stuk warmer, de zon liet zich van zijn beste kant zien. Om 3 uur de Disney parade gekeken, en nog wat attracties gedaan zoals Stitch's Great Escape, Buzz Lightyear en Tomorrowland speedway. Aan het eind van de middag ware we dan ook flink moe en om 6 pm besloten we het park te verlaten en nog wat te gaan winkelen in de outlets aan de weg waar ons hotel aan ligt. Niels heeft nog 2 paar Nikes gekocht, dus die is weer helemaal gelukkig. Daarna een heerlijk broodje gehaald bij Subway en koffie, koffie latte machiato, en warme chocolademelk gekocht bij Starbucks, we hebben dit heerlijk op de hotelkamer opgedronken. Marit en ik bedenken wat we morgen willen gaan doen, oftewel welk park, want Frank en Niels gaan naar Kennedy Space Centre, en voor ons hoeft dat niet zo nodig.
We zijn allemaal al aardig gekleurd (en verbrand) van het heerlijke zonnetje hier in Orlando. Het was wederom een heerlijke dag, we voelen ons hier echt op ons gemak in de USA, en kunnen onze weg hier al aardig vinden. Morgen kunnen jullie weer verder lezen wat we beleefd hebben.

1 opmerking:

Tjeerd en Kiki zei

Wat een heerlijke dag hadden jullie weer! Geniet er van!
Hier is het koudddd, 3 graden bbrrrr. Het lijkt wel winter.
Fijne dag vandaag!!