Van den Berg trip USA

Een weergave van onze voorbereidingen en reis naar Amerika in april/mei 2008.

woensdag 23 april 2008

Het is bijna zover!!!

Over 48 uur zitten we al in het vliegtuig op weg naar Atlanta. Het aftellen is nu echt begonnen. Ook de voorbereidingen van de spullen die we meenemen zijn volop in gang gezet. Zo zijn her en der koffers geleend, zijn allerlei boodschapjes gedaan en kan het uitzoeken en inpakken van de kleding beginnen.
De weersvoorspellingen voor zowel Atlanta, Georgia als Florida zien er goed uit. Temperatuur rond de 25C. Dus niet verkeerd.

De reis door Florida brengt ons na Miami naar Key West, waar het zuidelijkste punt van de USA is. Key West is het laatste eiland van de Florida Keys. Deze eilanden zijn te bereiken via één lange weg, de US 1, die middels bruggen de verschillende eilanden met elkaar verbindt. Via deze link informatie over de Florida Keys.

Vanuit Key West rijden we de volgende dag weer terug naar Miami. Daar hebben we een ander hotel als de eerste dag dat we in Miami zijn. Tijdens deze rit, maar ook de rit van de volgende dag, willen we op verschillende plaatsen de Everglades bezoeken.
Na Miami rijden we naar de andere kant van Florida, de Golf van Mexico. We hebben een hotel geboekt in Fort Myers Beach. Een mooi hotel aan het strand. Als het goed is hebben we een kamer met zeezicht. Daar blijven we twee nachten en hopen we te genieten van de zon en het strand.
De laatste nacht in Florida brengen we door in St. Petersburg. In ieder geval willen we daar het Dali museum bezoeken. Dit betekent voor zowel Marit als Frank dat zij alle musea van Dali bezocht hebben. Deze bevinden zich in Spanje en in de VS.

Op woensdag 7 mei rijden we weer naar Atlanta om de laatste dagen van onze vakantie bij de familie Edelman door te brengen.

Alles bij elkaar gaan we ongeveer 3000 KM rijden. Dat is ook de reden dat we een behoorlijke auto gehuurd hebben. Een Chevrolet Trailblazer of een gelijkwaardig model. Dat rijden moet wel gaan lukken zo, denk je niet.

2 opmerkingen:

Tjeerd en Kiki zei

Vandaag onze logees naar het vliegveld gebracht. Morgen de boel schoonmaken, opruimen etc zodat het netjes is voor jullie a.s. vrijdag.

Goede reis en wij staan op het vliegveld te wachten vrijdagmiddag!

Byeee!

Unknown zei

Heeeeeeeel veel plezier jullie!!!!